Martin Carlsson

Jag som driver denna sida jobbar som lärare i matematik och webbdesign på ett gymnasium i Stockholm. Ursprungligen så kommer jag från Mora i Dalarna. På gymnasiet så intresserade jag mig för datorer och teknik och har därefter fortsatt med att studera till lärare vid Uppsala universitet. På fritiden gillar jag att lyssna på musik, se på film och spela spel. Jag är också ganska intresserad av datorer, teknik och naturvetenskap.

> Kontakt     > Curriculum vitae    

Om Iceclimbers

Iceclimbers.net har funnits online sedan 2002. Sidan har först och främst fungerat som en sida att öva webbdesign på samt som ett medel att sprida diverse information genom. Tidigare har innehållet varit av litet allmänintresse, i dagsläget fungerar dock sidan som en lärarresurs i undervisning av matematik och webbdesign. Allt material som läggs upp på denna sida har till syfte att främja lärandet. Vill du använda något material från denna sida, varsågod. Har ni några funderingar eller åsikter om materialet så får ni gärna höra av er.

Några exempel på hur Iceclimbers.net sett ut genom åren.

       

Fotografierna som används på framsidan är tagna med egen kamera. Denna hemsida är uppbyggd med hjälp av ganska grundläggande HTML kod, en del CSS effekter och några enstaka Flash filer. Merparten av designen är gjord med hjälp av programmet Adobe Photoshop CS5.
Adobe Flash Player
För att kunna beskåda denna sida som det är tänkt är Adobe Flash Player en förutsättning. Det är ett gratisprogram till din webbläsare som gör att du kan se mediafiler skapade i Flash.
Adobe Reader
Många filer som finns på denna sida är sparade i formatet .pdf. För att kunna öppna dessa filer så behöver man programmet Adobe Reader. Fördelen med .pdf är att filerna får relativt liten filstorlek, färdiga filer blir låsta från redigering och man behöver inte office för att kunna öppna filerna.
WinZip
De filer som finns att ladda ner på denna sida är oftast ihoppackade till .zip filer. Detta format är effektivt då man kan skicka flera filer på en gång i ett paket. Komprimeringen av filernas storlekt är en annan stor fördel.